Можем да се съгласим, че пържените картофки не са от огромна полза за здравето, но това няма да ни откаже от техния стрхотен вкус.
Цаката е в едно-единствено нещо, което далеч не всички домакини използват. Ако въведете в употреба този трик, пържените ви картофки винаги ще се получават страхотно.
МОМЕНТАЛНО след като нарежете пържените картофки, ги поставете в едра купа с много студена вода, но с прибавена супена лъжица СОК ОТ ЛИМОН. По този начин картофите се получават много по-вкусни и заедно с това много по-полезни. Изпържват се хармонично и разцъфват със златен загар. И освен това не залепват един с други. Ако си поставите за цел вашите картофки да се получат колосално вкусни, запазете ги цели ДВА ЧАСА във водата. А ако времето ви е ограничено, 40 минути пак ще свършат работа.
Ето още няколко златни тактики:
• Имайте предвид, че не всички сортове са добри за максималния вкус. Картофите с голямо съдържание на нишесте е по-добре да вкарате в употреба за направата на пюре, защото те не произвеждат тази съвършена загоряла коричка.
• Добрите домакини съветват да си купите картофи с червена или жълта кора. Белите сортове често покафеняват след като ги обелите. Следете за едри с правилен овал картофи с плътна кора, които не са с видими увреждания.
•Правилният тиган също е от решаващо значение при правенете на пържени картофи! Най-хубавите картофки се поставят в чугунен тиган. Той има дебели стени, качва градусите по-продължително и пази високата температура за по-дълъг период. А от днешната кухненска посуда разчитайте на тиганът уок. Той пържи перфектно и не харчи олио. И не забравяйте – картофките се солят добре 5-6 минути преди да станат готови. Солта дава по-дълъг живот на влагата и ако сложите сол на картофите в самото начало, те ще ще се получат мокри и светкавично ще залепнат за дъното на тигана.
Консумирайте с радост!