София
ясно небе -3°

Абонирай се за нашия бюлетин и получавай всички най-актуални новини по света и у нас

Сотирани зеленчуци

Сподели:

Продукти по избор:

Нарязан боб, моркови в кръгове, скилидки чесън, растителна мазнина (в този случай оризово масло), 1 вар, няколко стръка пресен копър и сол на вкус са всички съставки.

Зеленчуците се почистват старателно и се изсушават. Мазнината трябва да се загрее до достатъчно висока температура, преди да се добави към уок тигана.

Зеленчуците се задушават за кратко в някои мазнини, които се нагряват, докато се разбъркват бързо няколко пъти. Добавяме още малко мазнина (около 1/2 ч.л.), след като зеленчуците са я абсорбират. така че тиганът да не се пръска или да остане сух. Когато се превърнат в приятен нюанс на червено, те са готови.

Сол, лимонов сок и нарязан копър се използват като подправки. Гарнираме ястието си със салата от домати, краставици и маруля.

Сподели:

Водещи новини от деня

Илиян Тодоров ще изтърпява наказанието „доживотен затвор“ за двойното убийство пред дискотека „Соло“. Върховният касационен съд (ВКС) остави без уваже...
Хутите, свързани с Иран, освободиха екипажа на кораба „Галакси Лийдър“, сред които са двама българи. Информацията беше потвърдена официално от Министе...
При специализирана митническа операция с кодово наименование “Регул” Агенция „Митници“ конфискува близо 100 кг наркотични вещества, недекл...

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *