София
предимно ясно -4°

Абонирай се за нашия бюлетин и получавай всички най-актуални новини по света и у нас

Рецепта: Никулденски шаран с бяло вино

Сподели:

Необходими продукти:

шаран – 1 бр., около 1.5 кг

лук – ½ кг

чесън – 3 скилидки

бяло вино – 1 ч.ч.

домати – 6 бр.

олио – 1 к.ч.

сол – на вкус

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме шарана и го посоляваме отвътре и отвън. 

Намазваме с олио. 

Отделно запържваме нарязания на филийки чесън и нарязания на кръгчета лук. 

Изсипваме ги в тавичка и върху тях слагаме рибата, като я обградим с нарязаните на дебели кръгове домати. 

Печем на 180 градуса като 10 минути след като сме я поставили във фурната я вадим, заливаме с бялото вино и връщаме да се пече до готовност.

Сподели:

Водещи новини от деня

Илиян Тодоров ще изтърпява наказанието „доживотен затвор“ за двойното убийство пред дискотека „Соло“. Върховният касационен съд (ВКС) остави без уваже...
Хутите, свързани с Иран, освободиха екипажа на кораба „Галакси Лийдър“, сред които са двама българи. Информацията беше потвърдена официално от Министе...
При специализирана митническа операция с кодово наименование “Регул” Агенция „Митници“ конфискува близо 100 кг наркотични вещества, недекл...

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *