Невъзможно е да отидете до Пловдив и след изпитаната гордост от забележителностите му да не потърсите заведение, в което да ви обслужат добре, да ви предложат меню с отлично подбрани ястия, но и направени с родни продукти. Наш екип ще ви помогне в избора на място.
Розов домат, свежо краве сирене и печени чушки, ухаещи на жар. Това е самото превъзходство, казва Вичо Лазаров от пловдивския ресторант “Поркис”. Продуктите се набавят от “МЕТРО”, защото са изпитани и проверени.
По думите му чушките си ги изпичат на място, а между тях розовият домат е незаменим за салата.
“Клиентите остават без думи”, твърди управителят. Казва, че наблягат на селската кухня, а за нея се изискват качествени продукти.
“На място си приготвяме домашна лютеница с печени пиперки и разбира се, розов домат, който се изварява на пюре. Дава неповторим вкус, защото не е толкова кисел. Лютеницата се подправя с мед, сол, кимион и черен пипер”, обяснява майсторът.
Ресторантът е прочут с месата си на жар, които, гарнирани с домашна лютеница, са изумителни.
“Розовият домат има уникален вкус особено в края на септември и през октомври. Това е вкусът на отиващото си лято”, допълва Лазаров.
С продуктите на “МЕТРО” задоволява вкусовите сетива на клиентите си и друг пловдивски ресторант – “Густо”. Управителят Тодор Къртев е аранжирал салатата от розов домат, печени чушки и свежо сирене с много усет към модерната кухня.

“Хората я обожават. Мъж и жена от Италия преди малко си поръчаха по две. Толкова много им хареса”, каза Къртев. Според него комбинацията е много добра. Доматът в “Густо” е на кръгли резени, а между тях са подредени печените пиперки.
“Нарочно са с дръжките, за да се види, че ние сме си ги пекли на място”, допълва Къртев. По думите му тайната на истинската българска кухня са свежите продукти.
“Всеки ден зареждаме от “МЕТРО” пресни меса, тъй като там се следи за срока и качеството. Специалитет на заведението са кралските котлетни пържоли.
В ресторант „ARTиШОК“, който е в артистичния квартал “Капана”, също посрещат с внимание и вкусни ястия.
“Ястията ни са винаги прясно приготвени на място, стъпили на солидната основа на традиционната българска кухня с леко намигване към съвременните вкусови капризи и тенденции”, обясниха от заведението.

И в ресторант “Аморе”, която е в район “Тракия”, радват клиентите с отлична българска кухня.
“В този сезон много харесвана и поръчвана е салатата ни с розови домати, печени патладжани и сирене “Кърнаре”, казва управителката Йорданка Кехайова. Тя обяснява, че клиентите я обожават. Уточнява, че от години зареждат от известния хипермаркет.
